Rannat Mallorcalla – Mallorcan parhaat uimarannat

Mallorcan parhaat hiekkarannat source:http://www.flickr.com/photos/d2k6/4256449631/

by Mallorca on June 3, 2013

Mallorcan saari on tunnettu upeista rannoistaan. Minne tahansa Mallorcalla menetkin lomailemaan, niin kaunis ranta on aina lähellä. Mallorcan saari on melko pieni, mutta kuitenkin siellä on paljon hyvin erilaisia rantoja; suuria valkohiekkaisia rantoja ja pieniä kullanvärisiä poukamia. Tramuntanan vuoristo luo ainutlaatuista tunnelmaa ja vuorten sekä turkoosin meriveden kontrasti on upea.

Pohjois-Mallorca (Alcudia, Port de Pollenca)

Pohjois-Mallorcalla sijaitsevat Mallorcan suurimmat lomakohteet. Alcudian ranta lienee Mallorcan tutuin ja kuuluisin. Alcudian ranta on pitkä ja vaaleahiekkainen ja syvenee loivasti. Palvelut ovat korkealuokkaisia ja vesiurheilumahdollisuudet hyvät. Alcudian vieressä sijaitsee lomakohde Port de Pollensa ja sen ranta myös on upea sekä suuri ja jatkuu silmänkantamattomiin. Rannan vierellä keskustassa on viehättävä rantakatu ravintoloineen ja kauppoineen.

Saaren pohjoisosassa luoteessa on upea Formentorin ranta, joka sijaitsee lähellä kuuluisaa Formentorin majakkaa. Se on suojainen kaunis ja kirkasvetinen pieni poukama, jonka ranta sijaitsee puiden suojassa. Täällä ei ole paljon matkailijoita, vaan se on paikallisten suosima ja perille pääsee ainoastaan autolla ja korkean vuoren yli serpentiinitietä pitkin ajamalla. Jylhä Tramuntana -vuoristo antaa pohjois-Mallorcan rannoille aivan oman ilmeensä.

Itä-Mallorca

Mallorcan itäosassa sijaitsee monia kauniita pieniä rantapoukamia, joiden vierustalle on muodostunut pieni rantalomakohde. Näissä vesi on kirkasta ja rantojen hiekka kullankeltaista.  Tällaisia ovat muun muassa Cala d´Or, Cala Millor, Cala Ratjada, Porto Cristo, Canyamel ja Sa Coma ja niiden rannat. Cala Romantican ja Cales de Mallorcan rannat ovat myös suosittuja. Cala Bota on luonnon keskellä oleva pienten kivien kaunis ranta.

Länsi-Mallorca

Länsi-Mallorcalla on Mallorcan toiseksi suurimmat lomakohteet Palmanova, Magaluff ja Santa Ponsa. Myös Cala Mayor ja Paquera ovat suosittuja. Näissä kaikissa on hyvät hienohiekkaiset rannat, joissa on paljon matkailijoita ja paikallisia ihmisiä. Kaikissa on hyvät palvelut ja mahdollisuus kesäkaudella vesiaktiviteetteihin. Pienemmät ja rauhallisemmat rannat löytyvät lomakohteista Portals Nous ja Illetes sekä Sant Elm ja Camp de Mar. Portals Vellsin ranta on suosittu paikallisten keskuudessa.

Etelä-Mallorca

Etelä-Mallorcalla on eräs Mallorcan kuuluisimmista rannoista nimeltään Es Trenc. Es Trenc on todella upea monen kilometrin mittainen luonnonranta, jota ympäröivät upeat dyynit. Platja de Palmassa on myös kaunis uimaranta ja se on suosittu lomakohde.

 

 

Leave a Comment

Previous post: