Palman kaupunki – ihastuttava pieni suuri kaupunki Mallorcalla

Palma De Mallorca kaupunki satama matkat source:http://www.flickr.com/photos/franklintello/4225580684/

by Mallorca on May 14, 2011

Palman kaupunki eli Palma de Mallorca on loistava lomakohde niille, jotka haluavat yhdistää rantaloman ja kaupunkiloman. Palma on Mallorcan pääkaupunki ja samalla Mallorcan suurin kaupunki. Palmassa on aistittavissa espanjalaisen suurkaupungin tunnelmaa, mutta kuitenkin sopivan pienessä mittakaavassa. Palmassa on paljon kulttuuria, mutta myös viimeisimpiä trendejä. Perinteinen espanjalainen kulttuuri sulautuu kansainväliseen kulttuuriin hienosti ja se muodostaa Palman kaupunkiin oman erityisen tunnelmansa.

Upeaa kulttuuritarjontaa

On vaikeaa uskoa, että kuinka paljon kulttuuritarjontaa Palmassa onkaan. Siellä on paljon nähtävää ja kaikki tärkeä sijaitsee lähellä toisiaan. Palman tärkein nähtävyys ja sen maamerkki on La Seun katedraali, joka on peräisin 1200-luvulta. Se on upea goottilaistyylinen katedraali, jonka kuuluisa 1236:sta lasipalasesta rakennettu mosaiikki-ikkuna on upea nähtävyys. Toinen tärkeä rakennus Palmassa on Bellverin linna, jossa toimii kaupunginmuseo. Almudainan palatsi on myös suosittu nähtävyys, se on yksi espanjalaisen kuningasperheen asunnoista. Palman satamassa on upea tykistölinnoitus, joka on peräisin 1600-luvulta ja siellä toimii nykyisin myös sotamuseo. Palman vanhassa kaupungissa on erittäin paljon nähtävää. Useat sen rakennukset ovat peräisin 1200 – 1300-luvulta ja siellä on upeita renessanssitaloja ja barokkikirkkoja. Palman nykyaikaisin nähtävyys on Pueblo Espanol, joka koostuu Espanjan eri maakuntien rakennusten jäljitelmistä.

Trendikäs Palma

Sen lisäksi, että Palmassa on paljon kulttuurisesti tärkeää nähtävää, niin siellä ovat myös nykyaikaiset trendit vahvasti esillä. Palmassa on paljon upeita ja trendikkäitä ostoskeskuksia, joiden liikkeet myyvät viimeisintä muotia. Palmaa voisi kutsua shoppailijan taivaaksi, erityisesti alennusmyyntiaikaan. Palma on myös täynnä trendikkäitä illanviettopaikkoja. Erityisesti Santa Catalinan ravintolat ja kahvilat ovat tyylikkäitä, julkkisten suosimia ja ehdottomasti viimeisimmän trendin mukaisia.

Huvielämä Palmassa

Palmassa on vilkas huvielämä. Siellä on niin espanjalaista tunnelmaa kuin kansainvälistäkin tunnelmaa. Palmassa on paljon viehättäviä tapas baareja ja loistavia ruokaravintoloita. Siellä on myös paljon trendikkäitä klubeja, joissa voi juhlia aamuun saakka. Pariskunnat viihtyvät pianobaareissa, joissa voi nauttia romanttisesta tunnelmasta kaunista musiikkia kuunnellen. Katukahvilakulttuuri on myös voimissaan Palmassa ja siellä on mukava istahtaa kahvilan terassille ja nauttia kuppi kahvia ja jäätelöannos. Palmasta löytyy iltaisin varmasti menoa jokaisen lomailijan makuun.

Palman rannat

Palman upeat uimarannat sijaitsevat kaupungin ulkopuolella ja niille pääsee helposti ja edullisesti paikallisbusseilla. Rantaveneet liikennöivät rannoille myös useita kertoja päivässä ja niiden kyydissä matkustaminen on jo kokemus itsessään.

Miten pääsee lomalle Palman kaupunkiin?

Palman kaupunkiin kannattaa mennä lomalle valmismatkalla. Suomesta valmismatkoja Palman kaupunkiin järjestää:

Palman satamasta timelapse video. Videosta näkee hyvin minkälaista säätä Palmassa voi olla ja kuinka hienolta kaupungin valot näyttävät iltahämärässä, kun laivat saapuvat ja lähtevät satamasta.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: