Espanja Mallorca

by Mallorca on January 6, 2010

Mallorca on lähes täydellinen lomasaari. Siellä näkee espanjalaista elämää, maisemat ovat upeat, rannat ovat paratiisimaisia ja tunnelma rento. Mallorca on ollut suosittu lomasaari jo vuosikymmenten ajan. Sitä ei kuitenkaan turismi ole pilannut. Se on vahvasti omalaatuinen lomakohde ja siksi monet matkailijat ihastuvat siihen ja palaavat sinne aina yhä uudestaan.

Mallorcan luonto on erittäin vaihtelevaa. Useat matkailijat tahtovat lomailla saaren itärannikolla, jossa on saaren upeimmat kilometrien mittaiset uimarannat. Siellä on myös matkailijoita varten rakennettuja loistoluokan hotelleja, joissa varmasti viihtyy koko perhe. Kun ajaa autolla vain tunnin tai parin matkan itärannikolta vuoristoon päin, maisemat muuttuvat tyystin erilaisiksi. Siellä on upeita vehreitä laaksoja, joissa on siellä täällä pieniä mallorcalaisia kyliä, joissa paikalliset ihmiset elävät omaa elämäänsä. Lisäksi Mallorcalla on Palman kaupunki, joka on upea vilkas ja trendikäs paikka ja joka ei nuku koskaan. Siellä on loistavat shoppailumahdollisuudet ja kulttuuritarjonta on erittäin laaja.

Alcudia, Ca´n Picafort, Palma, Palma Nova, Cala Mayor, Alaró, Calvia, Randa

Alcudia on Mallorcan suurin lomakohde, jossa on 14 kilometriä vaaleahiekkaista hiekkarantaa ja rannan varrella on paljon hotelleja, jotka tarjoavat matkailijoille ensiluokkaisia palveluja.

Sen vieressä on hieman pienempi samanoloinen lomakohde nimeltään Ca´n Picafort. Näissä molemmissa viihtyvät lapsiperheet varmasti parhaiten. Kohteet sopivat myös auringonotosta, uimisesta ja rentoutumisesta kiinnostuneille aikuisille.

Palma on upea suurkaupunki, josta löytyy aivan kaikkea. Satoja tapasbaareja, upeita linnoituksia, valtavia ulkoilmadiscoja ja nopearytmistä espanjalaista kaupunkitunnelmaa. Sinne kannattaa suunnata jos haluaa yhdistää kaupunkiloman rantalomailuun.

Palma Nova sijaitsee lähellä Palman kaupunkia ja keskikesällä huvittelunhakuinen nuoriso suuntaa sinne. Kesällä Palma Novassa juhlitaan vuorokauden ympäri. Puolestaan keväällä ja syksyllä se sopii lomakohteeksi rauhallisempaa lomaa kaipaaville.

Cala Mayor sijaitsee myös vain neljän kilometrin päässä Palmasta, mutta se on rauhallinen ja rento rantalomakohde. Se sopii kohteeksi myös taiteen ystäville, sillä siellä on yksi saaren tunnetuimmista taidemuseoista.

Alaro on ihastuttava kylä, jota suosivat pyöräilijät ja patikoijat. Siellä on upeita maisemia vuorenhuippuineen ja valkoisine kylineen.
Calvian lomakohde on hyvin rauhallinen. Siellä on pieniä oliivilehtoja ja maatiloja ja arki sujuu leppoisasti paikallisessa tunnelmassa. Turismia ei kylässä juuri ole vaan siellä pääsee nauttimaan täysin aidosta mallorcalaisen maalaiskylän tunnelmasta.

Randa on vielä Calviaakin rauhallisempi. Siellä asuu vain 60 asukasta ja tunnelma kylässä on kuin tunnelma sata vuotta sitten. Se on varmasti Mallorcan rauhallisin paikka. Siellä voi majoittua nunnaluostariin ja rauhoittua kiireisestä elämästä. Siellä kannattaa vuokrata auto, jotta pääsee tutustumaan halutessaan myös muuhun saareen.

Mallorcan nähtävyydet

Mallorcan varmasti mielenkiintoisin nähtävyys ovat Hamsin tippukiviluolat. Siellä on myös upea maanalainen järvi ja siinä aivan lähellä ovat Dracin luolastot. Palman keskustassa on La Seu eli goottilainen katedraali. Sitä on rakennettu samalla tavalla kuin pietarinkirkkoa aina vuodesta 1230 vuoteen 1600 saakka. 1900-luvulla La Seuta alettiin restauroida ja restaurointia johti Antonio Gaudi. Valldemosan kaupunki on parinkymmenen kilometrin päässä Palmasta ja siellä kannattaa ehdottomasti käydä sen kauneuden vuoksi. Siellä on upeita taloja ja hieno kartuisaaniluostari.

Leave a Comment

Previous post:

Next post: